Preporučujemo

Ćevapčići

Naš osnovni proizvod. Pripremljen po originalnoj recepturi sa sarajevske Baščaršije, sačinjen od čistog junećeg mesa i pečen na roštilju koji se loži ćumurom od hrastovog drveta. Stotinama godina balkansko jelo broj 1. Broj jedan i u jelovniku "Sarajevskog". Služi se, tradicionalno, na limenom tanjiru, sa lukom, u pola domaćeg somuna.

cevapcici.sarajevski
sudzuka.sarajevski

Sudžuka

Suva začinjena kobasica koju možemo naći u kuhinjama širom Balkana, Bliskog istoka i Srednje Azije. Pravi se od čistog usitnjenog goveđeg mesa, uz dodatak sastojaka koji joj daju prepoznatljiv pikantan ukus.

Šiš ćevap

Sarajevski šiš-ćevap pravi se od čistog junećeg mesa, mlevenog u krupnijoj gradaciji na ručnoj mašini, što rezultira specifičnom teksturom i sočnošću gotovog proizvoda. Dodavanjem specifičnih sastojaka, dobija se pikantan ćevap, namenjen onima koji vole ljuto.

Šiš ćevap "Sarajevski"

Dimljena kobasica

Nezaobilazan deo većine evropskih i svetskih kuhinja i na jelovniku "Sarajevskog". Sušene i dimljene u optimalnim uslovima kako bi se na roštilju postigla ravnoteža sočnosti i specifične suvoće kao posledice sušenja. Proizvod od svinjskog mesa.

Dimljene kobasice "Sarajevski"
Teleće brizle "Sarajevski"

Teleće brizle

Od davnina, ova specifična nežna teleća žlezda bila je rezervisana za platežnije gurmane. I dan danas, zbog deficitarnosti, na tržištu su veoma retka roba koja se često nabavlja "ispod tezge". Za Vas, "Sarajevski" ih obezbeđuje svakodnevno.

Teleća džigerica

Omiljena poslastica gurmana sa ovih prostora. Pored specifičnog ukusa koji je mnogima nezamenljiv. Ako vam je potreban izgovor za uživanje u ovom jelu, "Sarajevski" vam sugeriše sledeći: ovaj proizvod je izvor vitamina B6, i preporučuje se svima onima kojima u ishrani nedostaje ovaj vitamin.

Teleća džigerica "Sarajevski"

Dimljena vešalica

Najlepši deo svinjskog mesa bez kosti od karea, sečen vodoravno, čime se postiže da kanali mesa ostaju neoštećeni, što vešalici prilikom soljenja i dimljenja daje sočnost i svežinu.

Teleća džigerica "Sarajevski"
Biftek Sablja - "Sarajevski"

Biftek "Sablja"

Specijalitet "Sarajevskog". Najbolje meso od bifteka grilovano sa sezonskim povrćem i nanizano na ražnjić - sablju.