Blog post

Drugi o nama: Čolin brat otkupio recept za sarajevski ćevap?

Zdravko Čolić, Foto: Milena Đorđević (Telegraf.rs)

Recept prodao poznati sarajevski ćevabdžija Hodžić i to ni manje ni više nego rođenom Sarajliji, bratu Zdravka Čolića - Draganu Čoliću

Recept prodao poznati sarajevski ćevabdžija Hodžić i to ni manje ni više nego rođenom Sarajliji, bratu Zdravka Čolića - Draganu Čoliću. Recept za nadaleko čuvene ćevape sa Baščaršije prodat je, navodno, bratu slavnog pevača Draganu zvanom Gabi. Brat Zdravka Čolića Dragan, koji već godinama u Beogradu drži poznatu ćevabdžinicu, navodno je otkupio originalni recept za čuvene sarajevske ćevape. Rođenom Sarajliji je, kako saznaje “Mojportal.ba”, recept prodao poznati tamošnji ćevabdžija Hodžić.

Receptura je, kako se navodi, već u Beogradu i po njoj se već prave ćevapi u jednoj od najpoznatijih ćevabdžinica u Beogradu. Čolin brat Dragan je, pored duha Sarajeva, sada na Dorćol, izgleda, “uselio” i pravi recept ćevapa sa Baščaršije. Navodno, svakog dana za Beograd iz Sarajeva u Čolićevu ćevabdžinicu putuju i pravi sarajevski somuni. Ipak, ništa od ove priče iz razumljivih razloga nije moguće proveriti. Sve se temelji samo na (baš)čaršijskim pričama.

(Telegraf.rs/Mojportal.ba)